Vattuniemi, Hèlsinki

dimecres, 2 d’abril de 2008

Roberto Alagna & Olivia Merilahti 'Aïe, pourquoi on s'aime?'

Olivia Bouyssou Merilahti, nascuda el 1982 d'un pare francès i d'una mare finlandesa, és una autora compositor i interpreta de música.

Després d'haver fet estudis de música clàssica, s'ha girat llavors cap al rock, després el jazz i les músiques electròniques. El 2004, en ocasió de l'escriptura de la música de la pel·lícula L'Imperi dels llops, troba Dan Levy amb el qual forma el grup The Do.

Olivia amb Roberto AlagnaRoberto Alagna & Olivia B. Merilahti - OpenWine Consortium

Roberto Alagna (n. 7 de juny de 1963) és un cantant d'òpera francès, amb veu de tenor.

Prové d'una família d'emigrants sicilians. De jove, Alagna va començar a cantar en cabarets parisencs. Influït per les pel·lícules de Mario Lanza i els enregistraments de tenors històrics, va canviar a l'òpera. És un cantant sobretot autodidacto, però va aprendre la major part del seu repertori del contrabaixista cubà i aficionat a l'òpera Rafael Ruiz.

Després de guanyar el Concurs Vocal Luciano Pavarotti, Alagna va debutar professionalment el 1988 com Alfredo Germont a La Traviata amb la companyia del Festival de Glyndebourne. Això va portar a molts compromisos en ciutats petites de França i Itàlia, principalment com Alfredo, un rol que ha arribat a cantar més de 150 vegades.

Va créixer la seva reputació i aviat va ser convidat a cantar als millors teatres com La Scala (de nou com Alfredo, sota la batuta de Riccardo Muti) el 1990, Covent Garden el 1992 i en la Metropolitan Opera com Rodolfo a La Bohème.

Les seves interpretacions de Romeo a Romeo i Julieta de Charles Gounod a Covent Garden el 1994 el va catapultar a la fama internacional.

Alagna ha desenvolupat un particular afinitat per l'òpera francesa i els papers italians més lírics, encara que alguns observadors mostren preocupació per assumir un repertori italià progressivament més dramàtics, com el rol titular d'Otello.

La seva primera esposa, Florence Lancien, va morir de tumor cerebral el 1994; tenien una filla, Ornella, nascuda el 1992. El 1996 es va casar amb la soprano Angela Gheorghiu. La parella ha cantat junta en moltes ocasions a l'escenari i tenen diversos enregistraments junts, tant de duetos com d'àries i òperes completes. Els dos cantants van protagonitzar també la versió fílmica de l'òpera de Puccini Tosca dirigida pel francès Benoît Jacquot.

Alagna va obrir la temporada 2006-07 a La Scala el 7 de desembre de 2006 amb la nova producció d'Aida de Franco Zeffirelli. Al començament de la segona representació (10 de desembre de 2006) va ser esbroncat i va xiulat pel públic assegut en el loggione (aficionats a l'òpera que se sentin als llocs més barats de la Scala). El tenor va abandonar l'escenari. El paper de Radamés va ser assumit immediatament per Antonello Palombi, que va entrar a l'escenari vestit de carrer, amb texans i camisa. Més tard, Alagna es va disculpar adduint que va voler tornar a entrar, encara que Palombi no el va deixar.

Roberto Alagna canta 'Tosca', dirigit per Antonio Pappano, a l'ària "Armonia Recondita" com a Mario preciós a l'òpera de Puccini. Angela Gheorghiu es pot breument veure com Floria Tosca.

Roberto Alagna sings the aria "Recondita armonia" as a lovely Mario in Puccini's opera 'Tosca', conducted by Antonio Pappano. Angela Gheorghiu can be briefly seen as Floria Tosca.

Roberto ALAGNA - Recondita armonia - Tosca - Puccini

3 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

tens bon gust per la música i al teu blog s'apren molt, gràcies per aquesta feinada que fas

salutacions y petonets

merike ha dit...

Maria, sóc feliç que t'agrades visitar el meu blog, gràcies!

Striper ha dit...

A mi m'agrada em relaxa escoltar el bel canto.