Vattuniemi, Hèlsinki

dimecres, 30 d’abril de 2008

Si Estimes - Jos Rakastat

Les cançons des dels anys 1960

artista: Kristiina Halkola
compositor: Kaj Chydenius
paraulas: Matti RossiSi t'agradan la lluna freda, portes del cotxe, les closcas de la gent, no vindré amb tè a la costa de mar.
Si t'agraden les pells, l'or, et somric però no vaig amb tu per a diner fetge gras.
Si t'agraden els viatges per a l''estranger no vinc amb tu.
Si t'agrada la moneda t'ajudo per deixar-lo però no et dono el meu cor.
Si estimes poc nois, poc noies, dones velles, enciam, matins de primavera, homes solitaris en estacions fredes,
Vindré amb tè a la costa de mar i escriuré el teu nom en la sorra.


Jos rakastat kylmää kuuta, esineitä, kirjojen kansia, auton ovia, ihmisen kuorta, en tule sinun kanssasi meren rantaan, enkä piirrä kuvaasi hiekkaan.

Jos rakastat ikkunoita, hopeatuoppeja, soopeliturkkeja, nahkaselkäistä vieraskirjaa, minä hymyilen sinulle kadun poikki, mutta en lähde kanssasi hienoon paikkaan syömään hanhenrintaa.

Jos rakastat purjehtimista, kaukomatkoja, Kanariansaarta, pois sinä lähdet ja minä pysyn täällä, ja muistelen sinua kaipaamatta aamua, jolloin tuuli puhalsi hiuksissani ja vei sinun kuvasi.

Jos rakastat seteleitä, minä autan sinua luopumaan niistä ja annan sinulle kaiken, minkä tahdot, mutta sydäntäni en anna.

Jos rakastat liikaa kirjoja, minä kysyn sinulta miten käy minun, kun tunnet minut kannesta kanteen ja juoneni lakkaavat kiinnostamasta ja muistat ulkoa kaiken.

Jos rakastat pieniä tyttöjä, pieniä tyttöjä, pieniä poikia, koiria, mummoja, vanhojapiikoja, salaattia ja sellerin juurta, lampaanpaistia, kevätaamuja, kylmien asemien yksinäisiä miehiä, minä tulen sinun kanssasi meren rantaan ja piirrän, piirrän kuvasi hiekkaan. Piirrän, piirrän kuvasi hiekkaan...