Vattuniemi, Hèlsinki

diumenge, 4 de maig de 2008

Festival d'Òpera Savonlinna

Festival d'Òpera Savonlinna es té anualment a la ciutat de Savonlinna a Finlàndia. El Festival es té a l'Olavinlinna medieval (c. el Castell d'Olaf), construït el 1475. El castell està situat enmig de paisatge de llacs espectacular.El Festival d'Òpera Savonlinna s'ha acostumat a un festival internacionalment reconegut que dura al mes. Cada any funciona a una audiència total d'al voltant de 60,000, un quart aproximat del qual ve de l'estranger. Cada any el Festival té, a més a més a obres d'interlineat d'escenificació del repertori operístic clàssic, planejava les seves pròpies produccions.

Perquè durant una dècada, el Festival d'Òpera Savonlinna ha ofert companyies d'òpera estrangeres: El primer d'aquests era el Teatre d'Estònia des de Tallin. Això se seguia per a les tres pròximes estacions pel Mariinsky famós de món (Kirov) Teatre des de St. Petersburg, per Covent Garden des de Londres el 1998, l'Òpera National du Rhin des de Strasbourg el 1999, l'Òpera israeliana Nova el 2000, Òpera de Los Angeles el 2001 i el Deutsche Opera am Rhein el 2002.

2 comentaris:

Musafir ha dit...

Quina sort, de celebrar tants events culturals!

I responent a la teva pregunta al meu blog, doncs et diré que no he visitat Hèlsinki encara. (La meva germana va estar l'any passat) Em sembla una ciutat prou cuidada i neta per les fotos que em va mostrar la meva germana.

I qué be que coneguis Alacant! És una ciutat de "sol i platja" i no tan cuidada com Hèlsinki. Peró s'hi viu be, i el clima sempre és primaveral, :-)


Una vegada més, és un plaer poder parlar amb tú, en català.


Petons!

merike ha dit...

Hola! Bo veure'l! Si només un dia podria parlar la llengua!!