Vattuniemi, Hèlsinki

dissabte, 17 de maig de 2008

Ha llegit el llibre?

Life: A User's Manual - Wikipedia, the free encyclopedia

La vida, instruccions d'ús és una novel·la de Georges Perec de l'any 1978. Explica la vida dels habitants d'un bloc d'apartaments amb restriccions formals pròpies de la literatura experimental.

Només he llegit sobre aquest llibre famós en un blog finlandès. Penso que hagi portat un forat en la meva educació general..


Quan mira un edifici es pot preguntar quantes novel·les s'amaguen darrere les finestres. Tots els habitacions tenen històries, poden explicar tots els apartaments a les històries, els camins nombrosos se'n van des d'una casa fins a un altre, a una altra ciutat, a un altre país, fins a un altre continent..


El narrador barreja elements suposadament reals, com diaris, fotografies i altres documents propis de la vida a què fa al·lusió el títol de la novel·la, amb l'objectiu de descriure la manera de viure d'un segle, ja que apareixen referències a fets des de 1875 fins 1975, amb especial èmfasi a la postguerra dels anys 50 i 60.

Luther VanDross - A House Is Not A Home

5 comentaris:

Núria ha dit...

Bones!! Gràcies pel teu comentari. A mitjans maig anirem a Cap Nord i pot ser que també visitem Finlàndia. Com que anem amb autocaravana, hem de mirar quin trajecte podem fer, però em faria molta il·lusió conèixer el teu país.
Una abraçada,
Núria

Striper ha dit...

Sembla un llibre interesant.

merike ha dit...

Núria: Seria bonic si veia Finlàndia, fins i tot si només el nostre Lapland. Les parts centrals i orientals del meu país són el més bonic, el districte de llacs. El meu país té 66.000 llacs. Gràcies per al seu comentari!

Striper: Les fotos son d'edificis a Hèlsinki. M'encanta fer fotografies com sap.

Carme ha dit...

Un post molt interessant, el llibre i le s fotos. Gràcies MERIKE, bonics edificis d'Helsinki

Núria ha dit...

Gràcies Merike. Ja te'n mantindré informada. Un petó.