Vattuniemi, Hèlsinki

dimarts, 10 de juny de 2008

Buddy Rich - La millor bateria que hagi vist en escena!Buddy Rich va començar a tocar la bateria en món del vaudevil com "Traps, the Drum Wonder" quan sol tenia 18 anys d'edat; va ser completament autodidacte i la seva formació inicial la va realitzar a través de les seves actuacions en el vaudevil, alternant la seva faceta de músic amb la de ballarí i cantant.

Cap a 1938 va descobrir el jazz i va tocar en el grup de Joe Marsala, d'on va sortir per entrar en l'orquestra de Bunny Berigan. Durant 1939 va tocar amb Artie Shaw (en una època en què la seva orquestra era la més popular), i després de 1939 a 1945 (amb un parèntesi per complir amb el servei militar) amb Tommy Dorsey, en una etapa històrica. Durant aquests anys es va fer obvi que Buddy Rich era el rei de la bateria, havent-ne destronat un altre gran talent com Gene Krupa. Igual com aquest últim, la prestigiosa fàbrica de bateries Slingerland va editar una sèrie de la seva famosa caixa "Radi King", amb la firma de Rich.Buddy Rich vs Animal - qui és el millor bateria de jazz?Buddy Rich - solo
Rich formó una orquesta de bop durante 1945-1947 (que no tuvo gran éxito), estuvo de gira con Jazz at the Philharmonic, grabó con incontables estrellas de los años cincuenta para Verve (incluyendo a Charlie Parker, Lester Young, Art Tatum y Lionel Hampton), y trabajó con Les Brown, Charlie Ventura, Tommy Dorsey (1954-1955) y Harry James (entre 1953-1966, de forma interrumpida). Un ataque al corazón en 1959 le obligó a descansar; regresó como vocalista, aun sin olvidarse de la batería. En 1966, Buddy Rich formó una big band que sería su ocupación principal en sus últimos veinte años de vida. Su corazón le empezó a ocasionar problemas de nuevo en 1983, pero fue imposible que renunciase a la música hasta su muerte producida por un ataque al corazón en 1987. Sus restos se encuentran en el Cementerio Westwood Village Memorial Park de Los Angeles, California. Rich va formar una orquestra de bop durant 1945-1947 (que no va tenir gran èxit), va estar de gira amb Jazz at the Philharmonic, va gravar amb incomptables estrelles dels anys cinquanta per a Verve (incloent Charlie Parker, Lester Young, Art Tatum i Lionel Hampton), i va treballar amb Les Brown, Charlie Ventura, Tommy Dorsey (1954-1955) i Harry James (entre 1953-1966, de forma interrompuda). Un atac al cor el 1959 el va obligar a descansar; va tornar com a vocalista, fins i tot sense oblidar-se de la bateria.

El 1966, Buddy Rich va formar una big band que seria la seva ocupació principal en els seus últims vint anys de vida. El seu cor li va començar a ocasionar problemes de nou el 1983, però va ser impossible que renunciés a la música fins a la seva mort produïda per un atac al cor el 1987. Les seves restes es troben al Cementiri Westwood Village Memorial Park de Los Angeles, Califòrnia.

L'he vist amb Sammy Davis Jr. a Hèlsinki

What Now My Love, amb Buddy Rich i la seva bandaBuddy Rich :: The Official Web Site

2 comentaris:

Striper ha dit...

Doncs si un bateria insuperable molt bó.

merike ha dit...

M'agrada la Muppet Show !!!