Vattuniemi, Hèlsinki

dimarts, 17 de juny de 2008

D'humor per a un tango?

L'últim tango a París - Des d'un jutjat a Bologna que prohibia a la pel·lícula: "Contingut obscè ofensiu per decència pública... atorgada la autoindulgència obsessiva, atenent als instints més baixos de la libido, dominada per la idea de remenar appetites lliures per a plaer sexual, impregnats per la llengua grossera... acompanyat de pantalla per sons, sospira i xiscla de plaer de clímax."
Els notes d'una de les obres mestres d'Astor Piazzolla, Libertango, són tocats per Yo-Yo Ma, que també apareix al clip. Yo-Yo Ma és un violoncelista nord-americà d'origen xinès. El primer instrument va ser el Ma Domenico Montagnana cello 1733 manufacturat a Venècia. Aquest cello de mes de setanta anys, sobrenomenat "Petunia", Yo-Yo-Ma el perd una nit a New York quan viatja en taxi, i se l'oblida en el. Més tard es va recuperar intacte. Un altre dels cellos utilitzat per Yo-Yo Ma és un Stradivarius 1712, que pertanyia a Davidov i després a Jacqueline du Pré. També posseeix un cello fet de fibra de carboni, per la companyia de Luis i Clark (Boston).Al Pacino balla tango a la pel·lícula Scent Of A Woman, Essència de dona. Por una cabeza, "Per un Cap" és un popular tango compost per Carlos Gardel (Música) i Alfredo Le Pera (Lletra) a la ciutat de Nova York el 1935.Tango "La Cumparsita" des de la pel·lícula "Tango"
La Cumparsita, obra musical la línia melòdica de la qual va ser creada pel músic uruguaià Gerardo Matos Rodríguez(1897-1948) i la versió difosa recreada pel músic argentí Roberto Firpo i el lletrista Pascual Contursi, és considerat el tango més difós a nivell mundial. Per decret presidencial del 2 de febrer de 1998, és l'himne popular i cultural de l'Uruguai, sent considerat també cançó popular representativa a l'Argentina.

7 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

una bona mostra del tango, sabies que Gardel va neixer a Catalunya ?

petonets

Striper ha dit...

M'encanta el tango ballas? lo del tango a Paris no se que pasava amb la mantega..

merike ha dit...

Hola Té!! Gardel hauria nascut en Tacuarembó, Uruguai o en Tolosa, França.. Viquipèdia.. A la gent finlandesa li agraden del tango. Els vells com a mínim..

petonets

merike ha dit...

Striper: Res de mantega!!! Per escoltar!!! L'unta escena és aquí:YouTube/last tango in paris No m'agrada això. Gràcies pel comentari i bona nit!

romanidemata ha dit...

un tango...
passió en moviment.
ballem!

salut i bon estiu, quasi!

merike ha dit...

romanidemata: Com bonic de llegir-te !! Fa mal temps aquí, plou.. fred.. Salut i bona nit!

Brisa de Amor ha dit...

Hola merike!

Tango! siempre hay humor para escuchar un tango y si es de Piazzolla ... mas!

Adios nonino es mi preferido!

besitos enormes!