Vattuniemi, Hèlsinki

dijous, 12 de juny de 2008

MONICA ZETTERLUND - LA DONA MERAVELLOSA

Monica Zetterlund (nascuda el 20 de setembre de 1937 a Hagfors a Suècia i morta el 12 de maig de 2005 a Estocolm a Suècia), era una actriu i cantant de jazz sueca. Això és un homenatge a la dona meravellosa - un dels cantants millors de Suècia alguna vegada! És també un homenatge a totes aquelles dones fora d'allà on "els homes han pres les seves roses i somrigut mentre caminaven passat", com Monica mateixa canta en aquesta cançó en les lletres de cançó sueques.. Una cançó d'amor agredolça d'amor perdut, traïció i decepció en l'amor..

TRUBBEL (live 1968)Una interpretació de jazz bonica d'una cançó folklòrica tradicional
sueca per Monica..!

Monica Zetterlund - VISA FRÅN UTANMYRA
SAKTA VI GÅ GENOM STAN - Caminant amb un d'estimat lentament a casa al primer matí d'estiu a EstocolmEl 12 de maig de 2005 en la tarda, Monica ha mort tràgicament en l'incendi del seu pis. Mentre que havia anomenat els socorsos, molestada per la seva malaltia, no ha pogut sortir a temps i va ser agafada per les flames.

Molts diran que Monica havia aconseguit bé també la seva carrera de cantant de jazz, que de comedianta. Durant més de 50 anys, a Monica Zetterlund li ha agradat molt cantar, que sigui a Suècia o a l'estranger ; tenint una capacitat especial d'atreure el jove públic, com el menys jove gràcies al seu repertori.

UNA MESCLA DE JAZZ SUECACK VÄRMELAND DU SKÖNA (1960s)
~Swedish trad.~

I VALET OCH KVALET (1971)
~lyrics: Gustaf Fröding/music: Jan Johansson~

MISTER KELLY (1962)
~Ove Thörnqvist~

DEN SISTA JÄNTAN (1973)
~Povel Ramel~

ATT ANGÖRA EN BRYGGA (1965)
~Lyrics by Hans Alfredson & Tage Danielsson / Music by Lars Färnlöf~

UNDERBART ÄR KORT
~Povel Ramel~

2 comentaris:

Striper ha dit...

Despertar-se amb aquesta musica quin plaer.

merike ha dit...

També un plaer per llegir-te, Striper! Fa que continuo. Moltes vegades penso que hagi d'acabar el meu blog. Com no estic gaire llesta:-D