Vattuniemi, Hèlsinki

dimarts, 12 d’agost de 2008

Les escoles començades

Les escoles començades avui. Quan miro fora de la finestra puc veure això.La meva primera escola dia era al començament de setembre el 1954. (En aquells dies també els dissabtes eren dies d'escola.) Tenia 6 anys. Aquí la meva mare feia una foto quan estava caminant a la meva escola primària. No voldria començar de nou!Aquests eren els dies abans de la televisió, un ordinador o un telèfon mòbil. Són tan essencials per la noia escolar d'avui!

La meva escola encara és una escola per a alumnes joves.
Només me n'anava per veure'l en juny..*


7 comentaris:

Ferran ha dit...

12 d'agost i ja a l'escola! Quin és el calendari escolar a Finlàndia? A Catalunya, les classes comencen al voltant del 12 de setembre i acaben cap al 20 de juny...

merike ha dit...

A Finlàndia l'escola comença mig agost i acaba el 31 de maig. Hi ha les vacances d'una setmana a la tardor i les vacances d'una setmana el febrer. En les parts del nord de Finlàndia l'escola ja començava fa una setmana. Nosaltres només han tingut dos semestres. No estic absolutament segura sobre les vacances mentre no tinc ningú en la meva poca família que se'n va a escola avui dia... Però hi ha una certa quantitat d'escola dies que han de tenir cada
semestre. Començaven ara en ordre per estar millor en el temps pròxim de PISA, també:-) Està aconseguint fresc i tardor ja encara que + 22 C avui.

Cèlia ha dit...

Aquí ens ofegaríem de calor i els nens i nenes s'adormirien o hauríem d'anar a la piscina cada dia per poder fer alguna cosa. El juliol i agost no és temps de matemàtiques ni de llengua, és ideal per a fer esport, sobretot aquàtic!
I per la foto ja veig que us aneu posant màniga llarga, aquí ens queda un mes ben bo per començar a agafar els jerseis...
I tens raó amb el mòbil, la televisió o l'ordinador... s'han fet imprescindibles i realment són prescindibles, bé, l'ordinador sí que és essencial!

merike ha dit...

Célia, té raó sobre l'ordinador i abans d'allò allà eren programes de TV Escolars.. Els nens finlandesos tenen molt jove un telèfon mòbil, he llegit que tots ells tinguin telèfons quan comencen escola. Però mànigues llargues era al matí quan no encara escalfa prou. A més a més d'allà era una possibilitat de pluja.

Ferran: He oblidat esmentar; naturalment hi ha unes vacances de Nadal també a les nostres escoles. No és gaire llarg.

Carles Casanovas ha dit...

Avui a Tiana, hem tingut 35ºC. Ara
dins de casa quant ja s'ha post el sol, tenim 28ºC, estem esperant que refresqui una miqueta per sopar un Gazpatxo, que és una sopa vegetal.
És menja freda de nevera. La prendrem
a la terrassa d'ací una estona. És molt lleugera, però absolutament natural. La meva esposa la fa deliciosa. Fa tanta calor que no canten ni les merles del jardí...

merike ha dit...

Oi, les merles estan patint. Haurien de ser aquí! Estaria molt malalta en la teva temperatura. Però segurament una sopa de verdures freda amb glaçons és deliciósa!!!
Escrivia el teu blog abans que el trobés aquí.. Bona nit!

Ferran ha dit...

Merci per la informació, Merike!