Vattuniemi, Hèlsinki

diumenge, 17 de gener de 2010

Parc d'Esglèsia Vella10.01.2007


Ahir trobava un bloc amb fotos d'aquest parc. Cosas que pasan: Fairy tale Potser les fotos s'han fet el mateix dia com prenia les meves!!! El 14 de gener. Aquests dies a Hèlsinki han estat totalment excepcionals. Normalment no és així el gener. El darrer any no teníem cap neu gens.

14.01.2010

L'Església Vella és una església a Hèlsinki. Va ser construït en 1824-1826, dissenyat per Carl Ludvig Engel. L'Església Vella està a la carretera al centre d'Hèlsinki, Bulevardi, i és utilitzat per la parròquia evangèlica luterana.

L'església va ser construïda en l'estil de classicisme, i té una planta cruciforme.Entre l'església i el carrer Bulevardi és l'encertadament anomenat parc de la plaga. Aquesta es troba en el lloc d'un antic cementiri i va rebre el seu nom degut a que va ser enterrat aquí el 1710 més de mil víctimes d'una plaga devastadora . El que se suposava al cementiri de l'Església Ulrika Eleonora 1.770 el lloc va ser determinat pel parc plaga el nou cementiri a la ciutat de Hèlsinki. Després de la finalització del cementiri Hietaniemi en 1829, al cementiri de la Església Vella va ser convertida en un parc.

5 comentaris:

Striper ha dit...

Aixi coneixem una mica mes la teva ciutat.

NoName ha dit...

No recordo haver-la vist quan vaig visitar Helsinki...

Elvira FR ha dit...

Molt bones les fotografies!!!

mar ha dit...

ets una reportera fantàstica.
petonets.

merike ha dit...

Striper:
però no t'agrada;-)

NoName:
és prop a Stockmann.. Al altre costat com Esplanadi, carrer Bulevardi

Elvira FR:
no és dificil amb fotos quan el temperatura és maca

mar:
jejeje, és llengua alemanya traduïda a català. En C L Engel era un arquitecte alemany. (Església)