Vattuniemi, Hèlsinki

diumenge, 24 de gener de 2010

TUOMO

He trobat a la xarxa, TUOMO (PRÄTTÄLÄ) - MySpace

El so d'Hèlsinki i Finlàndia ha estat ben documentada a finals de musicalitat, sorprenent, cançó elegant escriptura, etc, però, hi ha tresors musicals es descobreixen sovint i creiem que hem trobat un altre que mereix l'honor de ser conegut amb el respecte que la ciutat i el país ha gaudit de la tarda. De fet, la remor sobre aquest artista i el títol és ja ben entrat el de ser considerat "especial".

Tuomo (Prättälä) ha estat reconeguda com a teclista d'aquestes bandes fines com Quintessence, Q-Continuum i Emma Salokoski Ensemble. Ara Tuomo (Prättälä) ha publicat el seu primer disc en solitari, ple de les seves pròpies cançons i habilitats. "El meu" Tuomo introdueix com a compositor important, músic i cantant per al món. Les cançons són plenes de melodies i ganxos enginyosa, aparentment sense esforç en la bellesa en la forma musical i la proporció de vista fonètic. Les cançons que han compost durant un període de producció des del 2003 fins 2006 i gravat amb alguns dels millors jugadors de Finlàndia (Verneri Pohjola, Emma Salokoski). Varien des de balades suaus a fortes ànima ritmes funk. Perles com la cançó "My Thing" i el gairebé progressiva "tan surrealista" posa en relleu que en una sortida ànima superlatiu. Aquest és un CD que serà jugat de principi a fi i no una oportunitat a l'infern del qual ningú se senti la necessitat de saltar una pista o dues.

Tuomo és també un tocant de piano, classe mundial - guanyador del Getxo Jazz Grup de Competència a Espanya (MP 4) i joves nòrdics Jazz Cometes de 2002 (amb ILMILIEKKI QUARTET) Aquest any ha guanyat un informe anual Sony Jazz Music Prize a Finlàndia.

L'àlbum ha estat un gran èxit a Finlàndia romanent durant onze setmanes al TOP 40, i amb la creença que el món ja està en el respecte de les grans bandes i els músics de Finlàndia, que l'artista i el CD està llest per al gran moment.

Tuomo - My Thing és disponible a través de Júpiter, i distribuït per Creative Vibes

7 comentaris:

Striper ha dit...

Es un music excepcional!!

Elvira FR ha dit...

Haurem de seguir descobrint i escoltant a Tuomo...gràcies per la descoberta!

Miquel ha dit...

Sona bé ¡¡¡

merike ha dit...

Striper, Elvira FR, Miquel:

Tenim una dita: una gallina cega també pot trobar un gra. Ha estat la primera vegada que he escoltat a la televisió fa unes dies!

llum ha dit...

HOla Merike, fa dies que segueixo el teu blog i m'agrada. Voldria contactar amb tú personalment, perquè et vull proposar una cosa. Com ho puc fer?

M. Antònia ha dit...

Seguiré escoltant, de moment m'agrada. Gràcies per donar-nos l'oportunitat de conèixe'l.

merike ha dit...

llum:
Gràcies!
No tinc la meva adreça en el perfil?
Blogger: Käyttäjäprofiili: merike

M Antònia:
He estat parlant català durant tres hores avui amb Skype:-)
Com bonic que et agrada la música i corregeixes la meva llengua! Ni tan sols no mirava què aconseguia amb Google, era frisosa de donar la música només. No m'adonava que no hagi corregit els meus milions d'equivocacions.