Vattuniemi, Hèlsinki

dissabte, 20 de març de 2010

Fa 70 anys, guerra d'hivern

L'hivern va ser molt fred ( -40 C - -50 C!!!) durant la nostra Guerra d'Hivern. L'estiu ha estat molt calenta.

Va ser el conflicte que va esclatar quan la Unió Soviètica va atacar Finlàndia el 30 de novembre de 1939. . Arran d'aquest atac la Unió Soviètica va ser expulsada de la Lliga de les Nacions el 14 de desembre. Les tropes soviètiques tot i superar les de Finlàndia, a raó de 3 a 1 no van poder conquerir el país. A finals d'any gràcies a la tenacitat de l'exèrcit defensor el qual va poder aguantar fins a finals de març, quan es va signar un tractat de pau que cedia als soviètics el 10% del territori de FinlàndiaLa guerra d'hivern, durant 105 dies, 30.11.1939 - 13.3.1940. La guerra va acabar en un acord de pau a Moscou, en què Finlàndia va cedir UN 10 PER CENT del territori i de la segona ciutat més gran, Viipuri, la Unió Soviètica.

5 comentaris:

M. Antònia ha dit...

Felicitats atrassades Merike. Tens molt a cel·lebrar, pots fer moltes coses, pots pensar, traduir d'un idioma completament difrent, riure veient els blogs i les fotografies... Quan veig una fotografia o una pintura, o sento música que m'agraden, sé que estic viva i ho disfruto, sóc feliç. Tu estàs viva, i molts amics teus. Això és molt bonic, no importa l'edat, ningú pot tornar enrera. Sempre avui i demà. Una abraçada dona BELLA.

merike ha dit...

M. Antònia:
Gràcies!
Si només jo podria recuperar un amic.
Continuo provant però gens de sort.
Sóc molt resoluta.
Petonets!

Ferran ha dit...

Miro enrere, veig tantes guerres al nostre continent i em sembla mentida. Com és possible que els europeus ens haguem passat segles fent-nos la vida impossible, els uns als altres? Sembla que de la història sí se n'aprenen coses, de vegades; menys mal.

Striper ha dit...

Las guerras son una lascra a desterrar.

merike ha dit...

Ferran:
Però aquí és així fa molts anys. I des de 1945 Finlàndia han pogut ser amics amb Rússia. Intentem creure que no volen la nostra terra ja.

I quina victòria malgrat pèrdua.
Combatre un enemic 150 vegades més gran.
I mantingui independència.

Striper:
Nosaltres dones velles estimem els nostres herois que mantenien la independència.