Vattuniemi, Hèlsinki

dimarts, 16 de març de 2010

Quatre homes amb un mal de cap

Mentre el meu espòs anava per un passaport nou decidia caminar al voltant d'aquesta part de ciutat.L'adreça Korkeavuorenkatu 21, (Carrer Korkeavuori:) 00130 Helsinki
L'arquitecte Axel Högberg
Del any 1888
Districte de ciutat Ullanlinna (Castell d'Ulla)
Barri Kultakala (Peix vermell)L'adreça Korkeavuorenkatu 19, 00130 Helsinki
L'arquitectes Karl Hård af Segerstadt, Bertel Jung
Del any 1898

Davant a aquests edificis és aquesta església, Johanneksen kirkko:


L'Església Sant Joan és una església luterana dibuixada per l'arquitecte suec Adolf Melander en un estil neogòtic. Es tracta de la major església de Finlàndia construïda en pedra pel nombre de places assentats.

Situada al districte d'Hèlsinki, Ullanlinna, l'església va ser edificada entre 1888 i 1893, va ser la tercera església luterana d'Hèlsinki però resta la més gran a allò dia. Les fletxes bessones culminen a 74 metres d'alçària. L'església reputada per l'excel·lència de la seva acústica pot acollir 2 600 persones, també és utilitzada fora dels oficis per a la celebració d'esdeveniments i de grans concerts. El rétable representa la conversió de Sant Pol i el quadre dit una revelació divina, obra d'Eero Järnefelt, cunyat de Jean Sibelius.

L'església se situa sobre un pujol que ha estat utilitzada durant segles per als focs de la Sant Joan.

Molts gràcies al Viquipèdia en francès i el traductor lucy quick.

2 comentaris:

NoName ha dit...

La veritat és que no en tinc idea per on són aquests districtes. Només sé on és Konala i on és "el centre". Hm, i el únic pujol que recordo haver vist va ser a Vantaa: a Helsinki hi ha cap pujol???

merike ha dit...

NoName:
No sé quin un pujol? un turó és en la teva opinió:) Aquest comença a la dreta des del Carrer Esplanade del Sud i se'n va cap al mar. Ullanlinna és davant del districte Kaivopuisto on la gent rica viu i hi ha el parc gran pel mateix nom.

Google Maps: Korkeavuorenkatu 19, Helsinki,fi

El turó més gran a la ciutat és Linnanmäki, Turó Castell, un parc d'atraccions, darrere la badia Töölö:
Linnanmäki.JPG (JPEG-kuva, 3072×2304 kuvapistettä)