Vattuniemi, Hèlsinki

diumenge, 7 de març de 2010

QUINA NIT!

Després de molts molts anys d'intentar de veure aquesta obra mestra, finalment vam ser capaços d'obtenir les entrades. Per fi ho vèiem divendres!!! Estem aclaparats d'emoció!"El Quartet" és una obra de Ronald Harwood sobre l'envelliment de cantants d'òpera.
L'obra ha estat representada a Londres, del 8 de setembre del 1999 al 8 de gener del 2000, només quatre mesos.

L'adaptació de l'obra finlandesa (anomenada Kvartetti en finès) és la més popular ara en els teatres de Finlàndia des de la dècada del 2000.

L'obra ha estat en el programa d'Hèlsinki, Teatre de la Ciutat des de l'any 2002, i totes les entrades enseguida s'esgotaven.

L'escenari és una residència per als músics retirats. Els personatges són tres persones d'edat avançada, que eren cantants d'òpera i que sovint treballaven juntes, estan assegudes a la terrassa. Reginald, interpretat per Antti Litja, llegeix tranquil·lament un llibre seriós; Wilfred, (Lasse Pöysti ) que és jovial, priàpic se'n riu del sexe, referint-se a Cissy (Ritva Valkama), que està recolzada i escoltant música a través dels seus auriculars.

Estan a punt de ser units pel la Joan, interpretat per Kyllikki Forssell, una gran estrella en el seu moment i que va estar amb en Reginald infeliçment casada.

Un concert de gala està a punt de tenir lloc a la residència per celebrar l'aniversari de Giuseppe Verdi. Tres dels quatre estan disposats a tornar a crear el quartet del tercer acte de Rigoletto, però l'altre no. L'obra finalment es resol a una conclusió (incerta) sorprenent amb unes disfresses i SINCRONITZACIÓ de llavis del seu propi registre de cantant.L'obra serà adaptada per a la pantalla gran per Harwood en 2011. Serà dirigida per Richard Loncraine i l'elenc principal inclou Dame Maggie Smith, Albert Finney i Tom Courtenay.
(He intentat traduir amb Google de Wikipedia). La foto és des d'aquí)

10 comentaris:

onatge ha dit...

Us desitjo que en gaudiu i que en viviu...

Salut.
onatge

merike ha dit...

onatge:
Intento viure fins que vingui de nou a Barcelona el proper mes. Si us plau escolti la música bonica!!

Striper ha dit...

Que t'ho passis molt be.

merike ha dit...

Striper:
I tu també, bona nit!

M. Antònia ha dit...

Me'n alegro molt que puguis assistir-hi. Que ho disfrutis!

Elvira FR ha dit...

A ser feliç i a gaudir de l'obra!

merike ha dit...

M. Antònia i Elvira FR:
Imagineu com aquests vells actors estaven "cantant" aquesta música, sincronització dels llavis! És a la vegada divertit i trist.
És el mateix que la meva escriptura, tot el meu blog.

Deric ha dit...

avui he pensat molt amb tu amb la neu que ha caigut a Girona

merike ha dit...

Deric:
És tot que pots pensar:D He vist fotos des de Tiana i Barcelona als blogs, he vist la neu a Ullastrell amb Skype! Meravellós per un dia o dos - però 4 mesos, no puc suportar!!!

Miquel ha dit...

Está tot nevat en Barcelona ¡¡¡¡¡ quin fred ¡¡¡¡¡¡¡