Vattuniemi, Hèlsinki

dissabte, 31 de juliol de 2010

Hvitträsk, la casa del Eliel Saarinen i altres arquitectes finesos

Vam anar amb amigues per veure la famosa zona de Hvitträsk museu on va viure tres arquitectes finlandesos, a Kirkkonummi.

Viquipèdia:
Gottlieb Eliel Saarinen (20 d'agost de 1873 a Rantasalmi, Finlàndia - 1 de juliol de 1950, a Michigan, Estats Units) fou un arquitecte finlandès que esdevingué famós gràcies a les seves construccions en l'estil de l'art nouveau a principis del segle XX.

Saarinen fou educat a Hèlsinki. El seu primer gran treball fou el Pavelló Finlandès de l'Exposició Universal del 1900, exhibia una extraordiàaria convergència d'influències d'estil: arquitectura finlandesa de fusta, neogòtic britànic i el jugendstil. Saarinen també dissenyà els bitllets del marc finlandès introduïts el 1922.

Eliel Saarinen es traslladà als Estats Units després de presentar una proposta pel disseny de la Tribune Tower a Chicago. Malgrat que el disseny de Saarinen quedà en segon lloc al concurs, el seu disseny fou realitzat el 1929 amb la construcció del Gulf Building a Houston. Saarinen continuà el seu treball acadèmic i professional a Michigan.

El 1925 George Gough Booth li demanà que dissenyés el campus de la Cranbrook Educational Community, planejat com un equivalent estatunidenc de l'Escola de la Bauhaus. Saarinen ensenyà en aquesta escola i fou director de la Cranbrook Academy of Art el 1932. Entre els seus estudiants-col·laboradors hi havia Ray Eames i Charles Eames; Saarinen influí en llurs treballs de disseny de mobles.

El seu fill Eero (1910-1961), es convertí en un dels arquitectes estatunidencs més importants de mitjans del segle XX, com un dels líders de l'estil internacional.


4 comentaris:

Pakiba ha dit...

Molt macas fotos,artista

merike ha dit...

Pakiba:
Gràcies, he intentat parlar de les arquitectes fineses:)))))

mar ha dit...

Ara comprenc molt millor els teus paisatges preferits.

Unes fotos precioses.

una abraçada.

merike ha dit...

mar:
he oblidat escriure aqui..
alguna persona ha visitat aquesta pagina avui:) Petons!