Vattuniemi, Hèlsinki

diumenge, 31 d’octubre de 2010

Feliç Halloween!

Fa molts segles, a Bretanya, Escòcia i Irlanda, el dia 31 d'octubre se celebrava la festivitat de Samhain, que coincidia amb el darrer dia de l'any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons. Samhain era el déu dels morts. Algunes fonts indiquen que la paraula gal·lesa "Samhain" literalment vol dir "final d'estiu".
Amb l'arribada del Cristianisme s'establí el primer dia de Novembre com a Dia de Tots Sants. En aquell moment, el 31 d'octubre es convertí en All Saints Eve (vigília del Dia de Tots Sants). Aquestes paraules anaren derivant cap a All Hallows Eve, d'on va sortir la paraula Halloween. Hallow és un mot que en anglès antic significa sant o sagrat, i que prové, juntament amb la paraula moderna holy, del mot germànic khailag.
Visca Viquipèdia:)

A Finlàndia hem començat només últimament a celebrar aquest dia.

Sóc massa vell per començar aquesta tradició:) O massa gandula..

5 comentaris:

Salvador ha dit...

Nosaltres el dia de Tots Sants sempre hem fet la Castanyada. Es mengen castanyes torrades i panellets i es beu moscatell. També aquí s'està introduint el Halloween.

Pakiba ha dit...

Nosaltres celebrem la castayanada , amb castayes,moniatos,panellets, tot tipic de la nostra terra.

Bona castayada.

merike ha dit...

Salvador, Pakiba:
Mai he provat castanyes. Els he vist rostit als carrers. No creixen al meu país. Ningú m'ha ensenyat la manera de menjar:) El dia de Tots Sants a Finlàndia és el dissabte, el 6 de novembre (aquest any). Un dia molt trist quan visitem els cementiris.
Bona setmana!

mar ha dit...

Very good explicació... !!!

Elfreelang ha dit...

Aquí mengem castanyes i moniatos i ens afartem de panellets! feliç dia també per a tu Merike!