Vattuniemi, Hèlsinki

dissabte, 27 d’agost de 2011

Una visita curta al Castell de Turku

Hem visitat la ciutat de Turku per unes hores el dimecres passat. Turku és la ciutat més vella a Finlandia.

El Castell de Turku, que data de la dècada dels 1280's, és un monument històric.
Durant els segles següents, va passar de ser una modesta fortalesa militar a un enorme castell de pedra grisa, els sòlids murs han estat testimonis de molts esdeveniments de la història nòrdica.
L'auge del castell va ser a mitjan segle XVI, durant el regnat del rei Joan III de Suècia, que alhora era Duc de Finlàndia. En aquesta època va ser quan es van construir el Pis del Renaixement i el Saló del Rei i la Reina, juntament amb altres incorporacions.
El castell va ser el centre de la província històrica de Finlàndia Genuïna, i el centre administratiu de tota Finlàndia.
El castell va ser danyat per la Força Aèria Soviètica, durant els començaments de la Guerra de Continuació.Turku és aquest any la capital cultural d'Europa i hi ha molts concerts fora de lloc aquí a la gespa.
Això no és un mal lloc per menjar! I típica de Finlàndia, nabiu vermell amb carn de la selva, la caça.Fotos millors en 360 graus clic aqui! També el interior.

Bon cap de setmana! Els ultims dies + 24 C, la nova setmana va començar amb plou:(

5 comentaris:

Jordi Dorca ha dit...

M'hi perdria, en aquest castell. Sense por ni basarda.

merike ha dit...

Jordi Dorca:
No tenim molts castells com el que tens a Catalunya. Estic molt orgullosa de presentar aquest cas. Espero que hagi vist l'interior ... Espero que funcioni, el clic. Salut!

Ferran ha dit...

Un passeig ben agradable, l'he disfrutat molt!

merike ha dit...

Ferran:
Vaig veure que has escrit ara!

Pakiba ha dit...

Preciós castell i el poble es veu molt maco.