Vattuniemi, Hèlsinki

diumenge, 4 de setembre de 2011

el nou Centre Musical de Hèlsinki i Catalunya !!!


L'edifici es troba davant del Parlament i el Museu Nacional, al costat del Museu d'Art Contemporani Kiasma, al altre costat es troba el Palau de Finlàndia que és un edifici de congressos i concerts amb una acústica molt dolenta. No obstant això, dissenyada per Alvar Aalto. El nou Centre Musical no està fora bonica. Per dins és un somni fet realitat per a tots els nostres orquestres simfòniques.Just al centre de Hèlsinki.
Les fotos fent al cotxe ahir quan tenim nùvols:(

Gràcies Ferran, en el blog In varietate concordia, he vist a la llista MEDIA EUROPE Catalunya Música el text:

Actualitat

"El 31 d'agost s'inaugurà a Hèlsinki (Finlàndia) un nou espai dedicat a la música, un centre cabdal en la vida artística del país.

L'auditori és el nucli del Centre Musical de Hèlsinki. El disseny acústic de la sala gran, amb capacitat per a 1704 persones, és obra de Yasuhisa Toyota, conegut per treballs anteriors com l'Auditori Walt Disney de Los Angeles i la sala de concerts de la Ràdio Danesa. A més, al foyer d'aquesta sala hi haurà cafès, bars i espais destinats a exposicions. Igualment, al costat de l'edifici principal, s'ubiquen sis sales més petites amb capacitat per entre 140 i 400 espectadors.

Pel que fa a l'ús, estarà vinculat directament a l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Finlandesa, l'Orquestra Filharmònica de Hèlsinki i l'Acadèmia Sibelius, el centre de formació superior més prestigiós del país.

Per a més informació, podeu consultar el web oficial del nou Centre Musical de Hèlsinki, clicant aquí.

i EL PRIMER CONCERT ÉS AVUI: DES DE CATALUNYA!!!!!!!!!!!

Jordi Savall

3 comentaris:

M. Antònia ha dit...

Sobre el menjar improvisat. Ja els hi agradaria a molts tenir la meitat. Ddebia quedar molt bo.

Carme ha dit...

Una bona inauguració per un gran auditori!

merike ha dit...

M. Antònia:
Gràcies per la visita. El comentari ha de ser per un altre post;) Abraçades!

Carme:
Hola! Sí, em sembla que el Jordi Savall és molt especial. Acabem d'escoltar en les notícies a la televisió un conjunt més petit tocar la seva obra musical "Istanbul" ahir a una altra ciutat, Espoo, la ciutat més propera a Hèlsinki. Tenim El Festival de Hèlsinki ara com cada any. El ultim dia. Al mapa gairebé es pot veure la casa on jo visc, a la cantonada superior esquerra:)