Vattuniemi, Hèlsinki

dissabte, 8 d’octubre de 2011

Vaig vendre la cabana? I comprar un apartament al costat del mar??


He NEDAT en el llac el divendres passat, que freeeeeda l'aigua!

Sipoonranta, apartements nous 20 km del centre ciutat


14 comentaris:

Violette ha dit...

Difícil ho poses... Tot és tan bonic!!!

Carles Casanovas ha dit...

Potser en els nous apartaments t'hi sentirás més acompanyada, nosaltres tenim també a Castellolí ens hi sentim molt bé, amb tots els amics d'infantesa...vells costums.

McAbeu ha dit...

És una tria ben difícil. A mi m'agrada molt la muntanya però aquests apartaments al mar també sembla que estan molt bé. Ja veus que no et podem ajudar massa, ja ens diràs quina decisió has pres. :-)

Mercè Piqueras ha dit...

Suposo que hauràs de tenir en compte diversos factors. Per exemple, la proximitat a serveis. Des de la cabana del bosc pots arribar fàcilment --sense cotxe-- al poble o ciutat més proper? Si penses que ha de ser una caseta o apartament ja per a tota la vida, caldria considerar que potser us convindrà tenir veïns més propers i serveis a l'abast. Ara esteu bé de salut, però amb el pas dels anys poden sorgir dificultats per a fer caminades llargues, per exemple. Et desitjo sort en la decisió.

Anònim ha dit...

Jo sempre he dit que en el futur, em compraré una cabanyeta a Finlàndia... He viscut a Nivala (prop de Ylivieska), a Kuusamo, també a prop de Mikkeli... però on més a gust i més temps he estat vivint ha estat a prop de Muonio, a Lapònia... i sé que un dia tornaré allà, no per a viure, però sí una cabanyeta xicoteta xicoteta, 30m2 serien més que suficients, no caldria res més que allò imprescindible... o potser, enlloc de a Muonio que és on vaig viure, a la zona de l'Inarijärvi... una cabanyeta per a anar allà un parell de mesos a l'any :)

Pakiba ha dit...

Pot ser que al apartament te sentis més acompayada, pero jo en quedo amb la cabaya,m'agrada mes.

merike ha dit...

Violette, Carles Casanovas, McAbeu, Mercè Piqueras, Pakiba:

Gràcies pels comentaris preciosos! I el bon consell. Em quedo la cabana vella:) L'apartament és moooolt car.
Als finlandesos no els agrada la companyia a la casa de camp. Està per a la família sola. I la sauna és una obligació.

Skaði:
La meva cabanyeta és 60 km des d'Hèlsinki 29 m2... Amb la sauna. Tenim electricitat però cap aigua corrent.. No bo per a la dona vella. Una platja pública prop de la meva poca terra:( Bo per les visites curtes només. A la sauna i per nedar. Construït el 1960 pel meu pare. Preciosa.
És bo trobar que saps tant del meu país. Parles finès???

M. Antònia ha dit...

La cabana és una meravella. Les fotografies precioses. Et felicito.

merike ha dit...

M. Antònia:
Gràcies per la visita!! Petons!

Annika ha dit...

Només volia dir-te el teu bloc ha rebut un premi :) i que m'agraden molt les fotos. El paisatge es preciós!

merike ha dit...

Annika:
No +es possible, quin premi?
Les meves fotos m'agraden també:D
Hugs!

manjacostel ha dit...

Per ieu (pour moi) à ta place je garderai le chalet , pour la pêche et pour les campariòls, les champignons.
S'il te plaît tu pourrais photographier des giroles( les chanterelles jaunes) les bolets ( les cepes en occitan) les trompettes de la mort , les rousillous , délicieux en omelette ou simplement sautés à la poêlle avec persil, ail , même préparation que les truites . Au lieu de photographier des amanites (fausses oronges)
Cordialement.
Je suis sur que la Finlande est le paradis des champignons , non? .

merike ha dit...

manjacostel:
Ah, vous les français. Vous pensez à la nourriture. Nous les finlandais pensent des boissons. Après le sauna, et la baignade dans le lac au clair de lune. La silence de l'eau (froide). J'ai nagée à la fin de septembre, c'était vraiment quelque chose!
Nous pouvons ici cueillir des champignons partout, je n'ai pas besoin de posséder la terre où je les collectionne. Des tonnes et des tonnes de champignons pourrissent dans nos forêts. Nous avons des gens, même aussi loin que de la Thaïlande à les ramasser ... Aussi les fraises ..
Dans mon petit lac il y a des poissons, mais je les achete a la marché.. Le lac est pour moi uniquement pour regarder la vue et la natation. Nous avons un barque mais n'avons pas usé tout l'été. Et ma parcelle de terrain est très petite. Amanita est rouge. Bonne couleur pour les photos, mon préféré. J'achète aussi les champignons de la Place du Marché. Cantharellus cibarius, Craterellus cornucopioides, Cantharellus tubaeformis, Agaricus .. Qu'est-ce que tu pense les autres champignons sont dans mon post? Les jaunes. Je ne les connaisse pas.

mar ha dit...

Hola Merike, has guanyat un Premi ? Felicitats.
Si et quedes amb la caseta de camp disfruta-la molt fent aquestes fotos meravelloses i de tant en tant ves a la platja d'excursió.
Una abraçada.