Vattuniemi, Hèlsinki

dimecres, 2 de maig de 2012

Música del món finlandesa

La banda Värttinä amb l'àlbum UTU (boira) s'ha elevat com número un a la llista de World Music Charts Europe. Va ser llançat al febrer.L'última vegada que una banda finlandesa era al número un de llista de la música món d'europeu era l'octubre de 2010. En aquest moment, Piirpauke aconseguir el número un amb l'àlbum KOLI.

iTunes - Music - Koli by Piirpauke

També es publica per Rockadillo: Wimme, MUN va ser el millor en la llista de 2010 de més alt rànquing de l'àlbum artista europeu.La llista World Music Charts Europe es va compilar a partir de 1991. A Europa, els periodistes de la ràdio votan pels seus favorits de la música del món ..

2 comentaris:

Carme ha dit...

Ja he escoltat totes les músiques!

Sonen molt bé!

merike ha dit...

Carme:

T'agrada la música mundial, llavors!!
Anomenem aquesta música mundial però potser això és etno en català?

Värttinä és popular.
Els vocalistes de VÄRTTINÄ (fus) canten en el dialecte finès de Carèlia i conforme a l'estil ancestral de la regió, si bé actualitzat i amb molts matisos de formes contemporànies diverses.
Un dels projectes del grup ha estat la col.laboració amb A. R. Rahman en la composició del musical de El Senyor dels Anells. (Vist en Viquipèdia)

Wimme Saari combina cant Sami tradicional, joik, amb les seves pròpies improvisacions, normalment a un acompanyament de techno-ambient per membres del grup electrònic finlandès RinneRadio. M'estic aprenent :)

M'agrada Piirpauke..