Vattuniemi, Hèlsinki

dimarts, 4 de desembre de 2012

L'hivern i la neu ha arribat a Hèlsinki

Teníem massa primera neu aquest any. I la temperatura menys 10 graus o menys. Com puc suportar aquest temps? Alguns suggeriments? ;) També al balcó hem tingut -2 graus. Això ha matat les meves flors precioses. Fa alguns dies encara estaven florint brillantment.

10 comentaris:

Joana ha dit...

Jo prefereixo el fred a la calor però no sé aquí si me'n sortiria :)
Abriga't bé Merike i fes fotos que són precioses!

Mercè Piqueras ha dit...

Merike, suposo que ja estàs acostumada a aquestes temperatures. Però potser aquest any heu tingut una tardor més càlida i per això ara notes més l'arribada del fred sobtat i la neu. Gaudeix del paisatge nevat des de dins de casa, ben calenta.

barcelona-helsinki-barcelona ha dit...

Tot i que deveu estar més que acostumats... segur que no és fàcil per a ningú! Però les imatges que vaig veient de la ciutat nevada (des de la webcam del port) són espectaculars! A vegades... ja ens agradaria aquí... per tenir un 'White Christmas' com Déu mana!
Potser et serveix de consol... però aquí a Catalunya, també vam tenir fred la setmana passada (no tant com vosaltres) i algunes de les nostres plantes també van patir!
Molts petons!

Anna ha dit...

Jo soc més de fred que de calor també ... ni que fós un cop m'agradaria probar de viure com vosaltres! Qui sap, potser m'agradaria i tot ...

barcelona-helsinki-barcelona ha dit...

Ah... Onnea Itsenäisyyspäivää!

Carles Casanovas ha dit...

Merike, l'altre dia a Castellolí ens vàrem llevar a -7ºC., tot era blanc de gebra a les vuit del matí. I vaig pensar amb tu i vaig pensar que tal vegada tu ho trobaries normal. A les 12 del migdia ja estàvem a 10ºC !!

merike ha dit...

Gràcies per tots els comentaris!

No m'agrada l'hivern. No m'agraden els dies curts. El 25 de desembre, els dies començarà a créixer més. Molt lentament. Els nens i els amants dels esports a l'aire lliure a l'hivern estan contents ara, però el més vell em faig, més difícil és per a mi .. Puc suportar fins - 15 graus. Estic contenta de poder anar amb el cotxe a les botigues. Sense establir un peu a la neu. L'hivern va començar molt d'hora. L'hivern passat es va iniciar al gener i va durar només dos mesos. Ara no som tan afortunats.

Joan Guasch ha dit...

Jo, que son de calor i de llum, penso que no m'adaptaria a viure amb tant de fred. No sortiria mai de casa. Això si, potser llegiria més.

barcelona-helsinki-barcelona ha dit...

Us està nevant moltíssim... ens podrieu deixar una mica de neu pels del més al sud! :)

merike ha dit...

Joan Guasch:
Sííí, tots i totes poden s'adaptar! Tenim 11.000 somali immigrants (informació l'any 2009):D La comunitat somali a Finlàndia era ja l'any 2009 més de 11.000. La majoria d'ells immigrants, per descomptat. No tornaran, ja hi ha una segona generació que parlen finès, així com jo.

BCN-HEL-BCN

La neu és blanca. Molt millor que sense neu quan el dia és curt.
Tenim una sala de pàrquing a l'edifici. Podem conduir des de casa a la sala d'estacionament a la botiga i no respirar l'aire fred. Mai caminar en la neu. Però ens agrada caminar de vegades ...